Tatvandaki semt pazarına ilgisizlik

Tatvandaki semt pazarına ilgisizlik


BİTLİS (A.A) - Tatvanda yaklaşık 5-6 yıl önce kurulan semt pazarının, pazarcılardan ilgi görmediği bildirildi.
     Pazarcılardan Abdullah Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar yeri ve düzeninin uygun olmaması nedeniyle pazarcıların tezgah açmadığını söyledi.
     Çelik, şunları ifade etti:
     Aydınlar Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan pazar yerinde 3 pazarcı bulunuyor. Tatvanda semt pazarı uygulaması yaklaşık 5-6 yıl önce başladı. İlk etaplarda farklı günlerde ve farklı mahallelerde semt pazarı kuruluyordu. Bu düzenleme çok sürmedi ve semt pazarı olarak sadece burası kaldı. Burada da her geçen gün pazarcılar azaldı. Bunun nedeni de yerin uygun olmaması. Eğer ki sabit bir pazar alanı olacaksa bunun zemininin yapılması ve üzerinin kapatılması gerekiyor. Farklı günlerde ve mahallelerde pazar kurulacaksa, bunun için de uygun yerler belirlenmeli. Çarşıda kaldırımlarda satış yapan seyyar satıcıların kaldırılıp, onların da semt pazarlarına yönlendirilmesi gerekiyor.
     Semt pazarında alışveriş yapan müşterilerden Alaaddin Coşkun ise, İzmirden gelip Tatvana yerleştiğini, Tatvanın çok güzel bir konumda olduğunu, fakat 3-4 tezgahlı semt pazarının Tatvana yakışmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvandaki semt pazarına ilgisizlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER