Tatvanda sokak hayvanları unutulmadı

Tatvanda sokak hayvanları unutulmadı -Tatvan Belediyesi, kar nedeniyle yiyecek bulmada sıkıntı yaşayan sokak hayvanları için, belirli yerlere yiyecek bıraktı


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediyesi, kar nedeniyle yiyecek bulmada sıkıntı yaşayan sokak hayvanları için, ilçe merkezindeki belirli yerlere yiyecek bıraktı.
     Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı birimi tarafından, sokak hayvanları için yapılan bu organizasyonda toplanan yiyecekler, Belediye Veteriner Hekimi Özay Yıldız gözetiminde, ilçenin belirli noktalarına bırakıldı.
     Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışından, insanların olduğu kadar hayvanların da olumsuz etkilendiğini söyledi.
     Kardan dolayı, sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
     Elimizden geldiğince sokak hayvanları ve başı boş hayvanların, aç kalmaması için doğaya yiyecek bırakıyoruz. Yiyecekleri hayvanların rahat ulaşabileceği yerlere bırakıyoruz. Periyotlar halinde yiyecek bırakmaya devam edeceğiz. Aç kalan hayvanlar saldırganlaşır ve bu yüzden insanlara zarar verebilir. Yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışından dolayı, ilimiz kar örtüsüyle kaplandı. Bundan dolayı yabani hayvanlar da doğada yiyecek bulma sıkıntısı yaşayacak. Bu nedenle yabani hayvanlar yiyecek bulmak için, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Bu da insanlar için tehlike oluşturuyor. Hem bunun önüne geçmek hem de halk sağlığını koruma adına, kış boyunca bu uygulamamızı sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda sokak hayvanları unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER