Tatvanda kaldırım işgallerine son verilecek

Tatvanda kaldırım işgallerine son verilecek


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe merkezinde kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara göz açtırmıyor.
     Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram arifelerinde göz yumdukları işportacıların, kaldırımlara kalıcı büfeler inşa etmeye başladığını anımsattı.
     Bu yapıları kuranlara ceza kesileceğini ve kurdukları yapılara el konulacağını ifade eden Ok, şöyle konuştu:
     Belediye olarak işyeri sağlığı, genel temizlik, cadde ve sokak düzeni gibi birçok konuda karar aldık. Bu kararları hayata geçirmeye başladık. Cumhuriyet Caddesinde kaldırımları işgal eden işportacılara ceza kesilecek. Araç ve gereçlerine el konularak, tutanak tutulacak. Kaldırım ve yollardaki dağınıklık, ilçeye çirkin bir görüntü veriyor. Vatandaşlarda bu konudan rahatsız. Çarşı merkezini seyyar satıcılardan arındıracağız.
     Kaldırımları işgal eden esnafında ilk önce uyarılacağını, uyamayanlar hakkında da cezai işlem yapılacağını dile getiren Ok, kahvehane ve çay ocaklarına ait tabure ve kürsülerin de kaldırımlardan kaldırılacağını belirtti.
     Kaldırımların işgal edilmesinden dolayı, ailelerin ve özellikle kadınların ciddi sorunlarla karşılaştığını ve rahat bir şekilde alışveriş yapamadığını kaydeden Ok, Tatvan çok güzel bir ilçe. Bizde bu güzel ilçenin daha da gelişmesi ve modernleşmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Hizmette sınır tanımayıp, halkın memnuniyeti için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Çarşı merkezinde düzeni sağlamak amacıyla zabıta kadrosunu güçlendirerek, denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda kaldırım işgallerine son verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER