Tatvanda aşçılık kursu sona erdi

Tatvanda aşçılık kursu sona erdi -Kursu başarıyla tamamlayan 15 kursiyer sertifika aldı


BİTLİS (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Tatvanda açılan aşçılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler, sertifikalarını aldı.
     Sertifika töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede en büyük sıkıntının hizmet sektörü olduğunu söyledi.
     İlçede sermayenin ve iş kuracak insanların olduğunu, ancak personel noktasında sıkıntı yaşandığını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
     Bu kurslarla gençleri yetiştirerek, İnşallah bu sıkıntıyı aşacağız. Bir tesis kursanız, işletecek personel yoksa, bunun hiç bir anlamı olmaz. O yüzden kilit nokta, yetişmiş nitelikli insan. İnşallah bu tür eğitimlerle bunu aşacağız. Bunun da Tatvana çok büyük katkısı olacak. Bu eğitime katkıda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ise, kurum olarak işlerinin istihdam olduğunu söyledi.
     Tatvan esnafının kendisine aşçı ve kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını bildirmesi üzerine, böyle bir kurs açmaya karar verdiklerini kaydeden Aslan, şunları dile getirdi:
     Eleman sıkıntısı yaşayan vatandaşlara, istihdam garantili bir kurs açalım dedik. Bize bir proje verdiler. Yaklaşık üç aya yakın bir sürede bu kursu açacağımızı kendilerine ilettik ve kursumuzu açtık. 15 kişi bu kursumuzu bitirdi. Kurs bittikten sonra, personeller istihdam edilecek. Hakikaten de kalifiye eleman sıkıntımız var. Bu açığı kapatmak için bu kursu düzenledik. İnşallah amacımıza ulaşırız.
     Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde Kaymakam Erkan ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aslan, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda aşçılık kursu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER