Taşucu Limanı yabancı yatçıların ilgi odağı

Taşucu Limanı yabancı yatçıların ilgi odağı oldu


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki yenilenen liman, yerli ve yabancı yatçıların ilgi odağı oldu.
     Taşucu Limanı, yeniden yapılarak hizmete girmesinin ardından Türkiyenin yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden gelen yatçıların buluşma adresi haline geldi.
     Taşucu limanına ilk defa gelen Fransalı Paull (67) ve Dominique Ragot (68) çifti, 2003 yılından bu yana Türkiyede Marmaris, Fethiye, Finike, Antalya, Alanya gibi limanları ziyaret ettiklerini söylediler.
     İlk defa Taşucu Limanına yanaştıklarını belirten Fransız çift, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, limanda yatlara sunulan elektrik, su gibi hizmetlerin kesintisiz olarak sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu kaydettiler.
     Liman sahasında balıkçı tekneleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine sefer yapan feribot ve deniz otobüslerinin bulunmasının ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Ragot çifti, ayrıca limanın alışveriş merkezlerine yakınlığının da büyük kolaylık olduğunu vurguladılar.
     Küçük bir liman kenti olan Tuşucunun sakin, insanlarının güler yüzlü olduğuna işaret eden Fransız çift, Bodrum ve Marmarise göre daha doğal ve otantik olan, değişik tarihi mekanları bünyesinde barındıran, Ramsar Sözleşmesine göre koruma altına alınan Göksu Deltasının sunduğu doğal güzellikleri ile Taşucu her yatçının uğrayacağı limanlar arasında yer almalı dedi.
     Tuşucu Limanına yanaştıkları andan itibaren kendileri ile ilgilenen belediye liman görevlisi Süleyman Arslan ve uzun yılar Fransada yaşamış Sibel Taşkırana da teşekkür eden çift, tanıdıkları bütün dostlarına Taşucuna gelmeleri yönünde tavsiyede bulunacaklarını belirttiler.
     Bu arada Fransız çift, yaptıkları gezi kapsamında Silifke Kalesi, Uzuncaburç, Narlıkuyu, Cennet Cehennem, Tokmar Kalesi ve Göksu Deltasını ziyaret ettiler.
     Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise, yerli ve yabancı turistler ile yatçıların, beldenin güzelliklerini dünya ile paylaştığını, adeta fahri turizm elçilisi gibi beldeyi tanıttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik / Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Taşucu Limanı yabancı yatçıların ilgi odağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER