Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz:

Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz: -Hedefimiz vatandaşların meslek edinmelerini sağlamaktır


AMASYA (A.A) - Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mithat Yılmaz, hedeflerinin vatandaşların meslek edinmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin yaşadığı en büyük sıkıntının vasıflı eleman ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın büyük bölümünün Halk Eğitimi Merkezlerince açılan kurslar sayesinde karşılanacağını ifade etti.
     Nüfusumuzun genç olması önemli değil, vasıflı ve kalifiye olması önemli diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
     Hedefimiz vatandaşların meslek edinmelerini sağlamaktır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda gerek ev hanımlarımıza gerekse lise ve ortaokul mezunu gençlerimize yönelik kurslar açarak onların meslek sahibi olmaları, sanat öğrenmelerini sağlayarak istihdam edilmesine yardımcı oluyoruz. Bu konuda öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz haftanın 7 günü hazırladıkları program çerçevesinde eğitim vermeye devam ediyor. Taşova Halk Eğitim Merkezinde SBS, YGSye hazırlık, geleneksel el sanatları, iğne oyası, kalorifer ateşciliği, saç bakım ve yapımı, bilgisaray kullanımı, halk oyunları ve İngilizce kurslarına toplam 517 kursiyerimiz devam ediyor.
     Yılmaz, önümüzdeki günlerde Belediye ile iş birliği yaparak kazıma, yükleme ve iş makinesi operatörlüğü kursu açacaklarını da söyledi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER