Taşköprü sarımsağı 7 liradan alıcı buldu

Taşköprü sarımsağı 7 liradan alıcı buldu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun sarımsağı dünyaca ünlü Taşköprü ilçesinde kurulan sarımsak pazarında Taşköprü Sarımsağı 7 liradan alıcı buldu.
     Dikim sezonuna girilmesi nedeniyle bazı üreticilerin tohum sarımsağı alımına yönelmesi nedeniyle ilçede kurulan sarımsak pazarında satıcının yüzü gülerken, pazara gelen sarımsakların neredeyse tamamının satıldığı gözlendi.
     Sabah erken saatlerden itibaren kurulan sarımsak pazarında, birinci kalite Taşköprü sarımsağı 7 TLden, ikinci kalite sarımsak 4,5-5 TL, üçüncü kalite sarımsak ise 3 TLden alıcı buldu.
     Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, bu yıl sarımsak fiyatlarının üreticinin yüzünü kısmen güldürdüğünü söyledi.
     Üreticinin elinde az miktarda sarımsak kaldığını belirten Eligüzeloğlu, bu nedenle bir süredir satışların da iyi seyrettiğini kaydetti.
     Yaklaşık 4 bin ailenin sarımsak yetiştirdiği ilçede her yıl 18 ila 22 bin ton arasında sarımsak hasadı yapılıyor. Taşköprü Belediyesi tarafından ise her yaz mevsiminde uluslararası sarımsak festivali düzenleniyor.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Taşköprü sarımsağı 7 liradan alıcı buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER