Taşköprü Müftülüğünden Hizmet İçi Eğitim Kursu

Taşköprü Müftülüğünden Hizmet İçi Eğitim Kursu


KASTAMONU (A.A) - Taşköprüde imam ve müezzinlere yönelik başlatılan Hizmet İçi Eğitim ve Kuran-ı Kerim Kursları devam ediyor.
     Taşköprü Müftülüğü tarafından yıl içerisinde çeşitli periyotlarla yapılan hizmet içi eğitim kursları, son olarak Harmancık Camisinde rehber öğretici Eyüp Alsan tarafından verildi.
     Toplam, 17 din görevlisinin katıldığı kurs, 5 hafta sürerken, kursun sonunda kursiyerlere Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun tarafından sertifikaları verildi.
     Müftü Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, din hizmetlerinde etkinliğin ve verimliliğin sağlanmasında atılabilecek önemli adımların başında bu görevi yürüten personelin, sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve davranışlarının hızlı, etkili ve ekonomik yollardan kazandırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.
     Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığının, eğitimde ekonomiklik ilkesinin de bir gereği olarak mahallinde ihtiyaca yönelik hizmet içi eğitim kursları düzenlenmesine imkan tanıdığını vurgulayan Uzun, yapılan tespitler sonucunda din hizmetlerinin temelini teşkil eden Kuran-ı Kerimin usulüne uygun olarak okunmasının en önemli ihtiyaç olduğunun belirlendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Taşköprü Müftülüğünden Hizmet İçi Eğitim Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER