TASİAD Türkiye Moldova Ticaret ve Yatırım

TASİAD Türkiye Moldova Ticaret ve Yatırım Forumuna katıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbulda düzenlenen Türkiye Moldova Ticaret ve Yatırım Forumuna katıldı.
     TASİAD Genel Sekreteri Hasan Yaşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TUSKON tarafından düzenlenen Ticaret ve Yatırım Forumuna Türk ve Moldovalı çok sayıda iş adamının katıldığını ifade etti.
     Bu tür bir araya gelmelerin yeni yatırım alanlarını açma ve çok yönlü işbirliği sağlama adına yararlı olduğunu dile getiren Yaşa, TUSKONun davetlisi olarak Türkiyeye gelen Moldova Başbakanı Viladimir Filat, başta vizelerin kaldırılması olmak üzere toplam 7 anlaşmaya imza attı. Ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen iki ülke başbakanları 2013te Moldovada Türkiye - Moldova Stratejik Partnerlik Anlaşması imzalayacak. Bu tür gelişmeler ticari anlamda çok önemli ve büyük adımlar dedi.
     Ticaret ve Yatırım Forumuna, Tekirdağlı iş adamlarından da katılımın olduğunu belirten Yaşa, bu tür organizasyonlar ile iş adamlarının çok yararlı temaslarda bulunma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber TASİAD Türkiye Moldova Ticaret ve Yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER