Taşeron işçilerin çalışma şartları protesto edildi

Taşeron işçilerin çalışma şartları protesto edildi -Kırklarelide, çok sayıda sendikanın üye olduğu Sendikal Güç Birliği Platformunca miting düzenlendi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesinde, çok sayıda sendikanın üye olduğu Sendikal Güç Birliği Platformunca Kuralsız ve güvencesiz çalışmaya hayır, taşeron işçiliğe son mitingi düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünde toplanan çok sayıda kişi, Artık yeter, Kuralsız, güvencesiz, çalışmaya hayır pankartları taşıyıp, sloganlar atarak Kongre Meydanına yürüdü.
     Miting alanına gelen kişiler, polis barikatıyla çevrili alana üst araması yapılarak alındı.
     Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, burada yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin haklarını aramak için susmayacaklarını belirtti.
     Sadece işçilerin değil herkesin dertli olduğunu savunan Çetintaş, Kamu çalışanı, emekli nasıl geçineceğini düşünüyor. Esnaf, siftahsız dükkan kapatıyor. İş yerleri kepenk indiriyor. Çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor. Sendikasız, sigortasız çalışmaya hayır diyoruz. Emekçinin, çalışanın beş kuruşluk değeri yok diye konuştu.
     Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da her gün iş cinayetlerinin işlendiğini ve insanların 12 saat güvencesiz şekilde çalıştırıldığını öne sürdü.
     Gruptakiler, müzik eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Taşeron işçilerin çalışma şartları protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER