Taşeron firma çalışanları ihaleyi protesto etti

Taşeron firma çalışanları ihaleyi protesto etti -Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde taşeron firmada çalışan bir grup işçi, mahkemenin kadroya alınmalarına karar verdiğini iddia ederek yeni dönem için yapılan ihaleyi protesto etti


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde taşeron firmada işçi olarak çalışan bir grup Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ) üyesi, kazandıkları dava sonucu kadroya alınmadıklarını iddia ederek, yeni dönem için yapılan ihaleyi protesto etti.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde bin 300 çalışanı kapsayan çeşitli işler için yeni dönem taşeron firma ihalesi yapıldı. İhaleye DEV SAĞLIK-İŞ üyeleri tepki gösterdi. Sendika üyeleri, iş bırakarak hastanenin acil servis yanındaki alanda bir süre oturma eylemi yaptı.
     DEV SAĞLIK-İŞ Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya 1. İş Mahkemesinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ihaleyi kazanan taşeron firmada çalışan bin 300 işçinin kadroya alınmasına karar verdiğini ancak kararın uygulanmadığını ileri sürdü.
     Mahkeme kararına rağmen yeniden ihale yapıldığı, ihaleyi protesto etmek için toplandıklarını anlatan Çivi, söyle konuştu:
     Burada 3 ayda, 6 ayda veya senede bir kez ihale yapılmaya kalkılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat ettik. Müfettişler geldi inceleme yaptı. Çalışanların işverene çalıştıklarını, şirket adına çalışmadıklarını söylediler. Üniversite bunun üzerine bakanlığa itiraz etti. Yargıya gittik. Antalya 1. İş Mahkemesine açtığımız davayı kazandık. Elimizde üniversitenin kadrolu işçisi olmamız gerektiğine dair mahkeme kararı var. Ama hala ihale yapmaya kalkılıyor. Yönetim yasalara uymuyor.
     Çivi, ihalenin yapılması halinde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Taşeron firma çalışanları ihaleyi protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER