Tarsuslu çiftçi 6 ay sonra yürümeye

Tarsuslu çiftçi 6 ay sonra yürümeye başladı


MERSİN (A.A) - Tarsuslu Danyal Kolukırık (57) adlı çiftçi, doktorların bile umutsuzluğuna rağmen, 6 ayı aşkın süredir verdiği yaşam mücadelesini kazandı.
     Medical Park Tarsus hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Danyal Kolukırık, 22 Ekim 2011 sabahı beyne giden ana damarlardaki tıkanma sonucu geçirdiği inme nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesine getirildi. Doğrudan yoğun bakım servisine alınan Danyal Kolukırık, 31 gün boyunca yoğun bakım servisinde tedavi edildi. Doktorların bile neredeyse yaşama şansı vermediği Kolukırık, bir aylık tedavisine yanıt verince normal servise çıkarıldı.
     Son 6 aydır Medical Park Tarsus Hastanesinde tedavi gören Kolukırık, bu süreçte nöroloji, enfeksiyon hastalıkları, kalp damar cerrahi, göğüs hastalıkları ve göz başta olmak üzere çeşitli branş doktorlarının kontrolünden geçti. Kolukırık, en uzun tedavisini 5 aydır da fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünden aldı.
     Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevilay Eriş, Danyal beyle ilgilenmeye başladığımızda yatağa bağımlıydı, yatağın içinde veya kenarında oturamıyordu bile. Her gün fizik tedavi ve rehabilitasyon uyguladık, seanslara aldık. Haftalık egzersiz programları düzenledik ve bu programları da yine haftalık revize ettik. Son 1-1,5 aydır bastonla yürüyebiliyor dedi.
     (SÖ-ST)
<< Önceki Haber Tarsuslu çiftçi 6 ay sonra yürümeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER