Tarsus Kaymakamı Güldibi:Tüm uyarılarımıza rağmen

Tarsus Kaymakamı Güldibi:Tüm uyarılarımıza rağmen halen kamyonetlerle tarım işçisi taşınıyor


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, tüm uyarılara ve alınan ciddi önlemlere rağmen, arkası açık kamyonet yada diğer uygun olmayan araçlarla tarım işçilerinin taşındığını söyledi.
     Kaymakam Güldibi, dün Tarsusa bağlı Alifakı köyü yolu üzerinde tarım işçisi taşıyan bir kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişinin öldüğünü ve çok sayıda tarım işçisinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını belirterek, her türlü uyarılara karşın arazi sahipleri yada elcilerin arkası açık kamyon ve kamyonetlerde insan taşınmasının çok üzücü olduğunu belirtti.
     Son bir yıldır bu tür araçlara karşı çok sıkı uygulamalar ve tedbirler aldıklarını, 151 araca yasaların öngördüğü cezanın yazıldığını ve araçların birçoğunun bağlandığını belirten Güldibi, Yaptığımız kontrol ve denetimlerde yüzde 80 oranında hedefe ulaştık. Şu anda bu oranda minibüs, midibüs yada otobüslerle tarım işçileri taşınıyor. Ancak tüm uyarı ve cezalara rağmen bazıları inat ve ısrarla arkası açık araçlarda insan taşıyor. Vatandaşlarımız lütfen bu konuda duyarlı olsun. Arkası açık araçla insan taşıyanları 155 Polis yada 156 Jandarmayı arasınlar. Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir. Ayrıca tarım işçilerimiz de arkası açık araçlara binmesinler. Bindikleri zaman ne yazık ki kazalar kaçınılmaz oluyor. Helal yolla, alın teriyle geçimlerini sağlamak isteyen tarım çalışanlarının can güvenliğini sağlamak zorundayız. Çok ciddi cezalara rağmen kurallara uymayanları bir kez daha uyarıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi:Tüm uyarılarımıza rağmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER