Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz:

Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz: -Mersinin süratle bir imaj değişikliğine, bir yönetim değişikliğine ihtiyacı var


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersinin süratle imaj değişikliğine ihtiyacı olduğunu bildirdi.
     Kocamaz, yazılı açıklamasında, Mersinden Anamura kadar hizmet için mücadele edeceklerini, en büyük destekçilerinin halk olacağını vurguladı.
     Mersinin süratle imaj değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirten Kocamaz, şöyle devam etti:
     Yeni çıkan Büyükşehir Yasasıyla Mersinin il sınırı büyükşehir sınırları olarak ilan edilmiş durumda. Dolayısıyla Torosların tepesindeki köylerde yaşayan bir köy sakini de büyükşehir belediye başkanına oy kullanacak ve büyük şehirle beraber bağlandığı Tarsustan da hizmet bekleyecek. Yani artık şu anda Boğazpınar Köyü de Tarsusun bir mahallesi, hem Tarsus belediyesinden hizmet bekleyecek hem de büyük şehirin alt belediyesi olan Tarsusla birlikte büyükşehire bağlı mahalle konumunda. Büyükşehire ve Tarsusa bağlı olduğu için orayı yönetecek kişileri seçecek ve oy kullanacak.
     Tarsusta sağlanan barış ve huzur modelini Mersine yayacaklarını bildiren Kocamaz, şunları kaydetti:
     Bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısı birlik ve beraberliği bölünmemesi, bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanların kardeşçe yaşaması. Bizim amacımız birlik ve bütünlük içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması ve yaşatılması. Mersin özeline gelince tabii Mersini hepimiz yıllardır biliyoruz. Biz açıkça Mersinin bir terör kenti olarak gösterilmeye çalışılmasından rahatsızlık duyuyoruz. O televizyonlardaki kötü görüntüleri ne Mersin ne de Mersinli hak ediyor. Dolayısıyla Mersinin süratle bir imaj değişikliğine, bir yönetim değişikliğine ihtiyacı var. Bizim amacımız Mersinde yaşayan bütün insanların ben Mersinliyim diyebilmesi, kavgadan uzak barış ve kardeşlik içinde hayatiyetini sürdürmesi birbirine sevgiyle bakması. Bunu sağlayabilmek için Tarsus modelini tüm Mersine yaymak istiyoruz. Yapılan anketlerde de bu işin bizim üzerimizde yoğunlaştığını hissettik ve bundan 15 gün önce mademki bu kadar yoğun istek var, o yüzden Mersinde biz de varız dedik.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER