Tarsusta 9 okula Beyaz Bayrak verildi

Tarsusta 9 okula Beyaz Bayrak verildi


MERSİN (A.A) - Tarsusta, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde yürütülen proje çerçevesinde, 9 ilköğretim okulu ve liseye, sağlık ve temizliği simgeleyen Beyaz Bayrak ve sertifika, törenle verildi.
     Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, temizlik ve hijyen açısından belirlenen kriterlere göre okullarda yapılan denetim sonucunda, 100 puandan 90 ve üzeri puan alan 9 okula sertifika ve Beyaz Bayrak verildiğini söyledi.
     Türkiye genelinde 2006 tarihinden bu güne kadar 4 bin 934 okula Beyaz Bayrak verildiğini anlatan Ahmet Sefa Demir, Geleceğimizi emanet edeceğimiz bugünkü çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla uygulanan Beyaz Bayrak uygulaması konusunda tüm okullarımıza görevler düşmektedir dedi.
     Törende ayrıca Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösteri yaptı. Beyaz Bayrak ve sertifika alan okullar ise şunlar:
     Atalar, Beydeğirmeni, Çukurova, Sadık Eliyeşil, SEV ilköğretim okulları, Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi, İMKB Endüstri Meslek Lisesi, Rasim Dokur Anadolu lisesi ve TSO Endüstri Meslek Lisesi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta 9 okula Beyaz Bayrak verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER