Tarsusta Bademciliği geliştirilim çağrısı

Tarsusta Bademciliği geliştirilim çağrısı


MERSİN (A.A) - Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, ilçenin topraklarının badem üretimi açısından son derece verimli olduğunu, bu nedenle çiftçilerin alternatif ürün olarak badem yetiştiriciliği yapabileceklerini bildirdi.
     Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, yazılı açıklamasında, Kuşçular Köyü Muhtarı Durmuş Önatın Orman İşletmesinden 49 yıllığına kiraladığı 118 dekar alana 4 bin 200 adet Kalifornia cinsi badem fidanı diktiğini belirtti.
     Fidan, damlama sulama sistemi ve çevrenin kontrolü için tel çekmeye 25 bin lira tutarında yatırım yaptığını ifade eden Ergezer, bademin Türkiyenin önde gelen tarımsal ithalat ürünlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, yörenin bademin üretimi açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu ve çiftçilerin bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.
     Ergezer, yeni dikilen badem fidanından en geç 3 yıl sonra meyve alındığını, dönüme 45 ağaç dikildiğini ve her birinden yaklaşık 80 kilogram dolayında ince kabuklu ürün elde edildiğini, çağla olarak kilosu 4-5 liradan, badem içi olarak ise 20 liradan satıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Bademciliği geliştirilim çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER