Tarsusta, motosiklet sürücülerine Kask dağıtıldı

Tarsusta, motosiklet sürücülerine Kask dağıtıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği, motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyararak, kaskı olmayan sürücülere kask dağıttı.
     Yarenlik Alanı civarında uygulama yapan trafik ekipleri, motosiklet sürücülerini durdurarak kask takmaları konusunda uyarılarda bulundu.
     Tarsus İlçe Trafik Tescil ve Büro Amiri Mehmet Bayındır, havaların ısınmasıyla artış gösteren motosiklet kullanımına paralel olarak kazaların da artış gösterdiğine dikkati çekerek, Tarsusta 25 bin dolayında motosiklet bulunduğunu ve bunun çok yüksek bir rakam olduğunu söyledi.
     Tüm uyarılarına rağmen maalesef sık sık kazalar olduğunu anlatan Bayındır, Motosiklet sürücülerinin kask takmamaları kaza esnasında yaralanmalarına ya da ölümlerine neden oluyor. Bu nedenle kaskın önemine dikkati çekmek için TÜVTÜRKün desteğiyle 60 adet kaskı olmayan sürücülerimize dağıttık. Geçtiğimiz yılda bu uygulamayı yapmış ve 30 adet kas dağıtmıştık. Tüm motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymalarını ve kendi can güvenlikleri için kask takmalarını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta, motosiklet sürücülerine Kask dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER