Tarkan için ipek gömlek ve fular

Tarkan için ipek gömlek ve fular dokudular -Burdur Belediyesi, Burdur Gölüne dikkati çekmek amacıyla geçen yıl temmuz ayında kente gelen sanatçı Tarkan için, Alaca dokumalarından ipek gömlek ve fular yaptırdı (Fotoğraflı-Gö


BURDUR (A.A) - Burdur Belediyesi, Burdur Gölüne dikkati çekmek amacıyla kente gelen sanatçı Tarkan için, Alaca dokuması ipek gömlek ve fular yaptırdı.
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ünlü sanatçı Tarkanın geçen yıl temmuz ayında Doğa Derneği üyeleriyle Burdura geldiğini hatırlattı.
     Burdur Gölünde su seviyesinde yaşanan düşüş nedeniyle kente gelen Tarkan ile görüştüğünü belirten Akkaya, Ziyaretin amacı Burdur Gölünü tanıtmak ve insanların dikkatini göle çekmekti. Ziyaret ani olduğu için o zaman böyle bir çalışma yapamamıştık. Şimdi Alaca dokuma atölyesinde çalışan bayanlarımız tarafından Tarkan için saf ipekten bir gömlek ve fular hazırlandı dedi.
     Akkaya, hazırlanan gömlek ve fuların ileriki günlerde Tarkana gönderileceğini kaydetti.
     Burdur Belediyesi Alaca Dokuma Atölyesi Sorumlusu Emel Erte ise Tarkan için 15 günde hazırlanan bordo renkli gömlek ve fuların saf ipekten yapıldığını söyledi.
     Gömleği hazırlamadan önce menajerini arayarak Tarkanın ölçülerini aldığını anlatan Erte, Tarkanın kıyafetlerini inceledik, nasıl renk ve tarzı sevdiğini belirledik. Sonra üretime başladık. Gömlek ince ve tiril tiril oldu. Kıyafetleri Tarkanın şarkılarını dinleyerek yaptık. Bizim için diğer kıyafetlerden çok farklı oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tarkan için ipek gömlek ve fular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER