Tariş Pamuk Birliği Başkanı Yaman:

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Yaman: Borçları kapatmak için büyük çaba harcıyoruz, DFİF borçları silinirse birliklerin mali yapısı düzelir


İZMİR (A.A) - Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, borçları kapatmak için büyük çaba sarf ettiklerini, Destekleme Fiyat İstikrar Fonu borçlarının silinmesi durumunda birliklerin mali yapısının düzeleceğini söyledi.
     Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin bugün yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Faruk Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borçlar sebebiyle birliğin sırat köprüsünden geçtiğini ifade etti.
     Borçları kapatmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını, bu kapsamda Kahramanlardaki eski pamuk yağı kombinasında TOKİ ile proje geliştirdiklerini belirten Yaman, bu projenin hayata geçmesiyle asgari 250 milyon liralık bir değer yaratacaklarını kaydetti.
     Yaman, bu projenin birliği eski güzel günlerine yeniden kavuşturacağına inandıklarını dile getirerek, Yaklaşık 160 dönümlük yer için TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Protokol aşamasına geldik. Bir tek Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinin bu konu üzerinde çekincesi var. Buranın en büyük hissedarı biziz. TOKİ ile anlaştığımızda üreticiye, çalışanımıza ve piyasaya olan bütün borçlarımızı kapatabiliriz diye konuştu.
     Birlikler açısından Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) borçlarının büyük yük oluşturduğunu savunan Yaman, Borçları kapatmak için büyük çaba harcıyoruz, DFİF borçları silinirse birliklerin mali yapısı düzelir. Bizim 80 milyon lirası anapara olmak üzere faizlerle birlikte yaklaşık 232 milyon lira DFİF borcumuz var. Bu borcun tamamen silinmesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Tariş Pamuk Birliği Başkanı Yaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER