Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Burak: "Üreticimizin refah seviyesinin ve rekabet edebilme gücünün artmasını hedefliyoruz"


ERZİNCAN (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, üreticinin refah seviyesinin ve rekabet edebilme gücünün artmasını hedeflediklerini söyledi.
     Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Birol Karadoğanı ziyaret eden Burak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tarım sektörünün dışa bağımlılığını azaltarak, dışarıya ürün ihraç edip kalite ve verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.
     Tarımın son yıllarda çok ciddi ivme kazandığını aktaran Burak, "Tarım hasılatımız 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkarak dünyada 7nci sıraya, Avrupada ise birinci sıraya yerleşti. Tarımsal ürün ihracatımız, 4 milyar dolardan 15-16 milyar dolara çıktı. Bütün bunlar refah getirir. Üreticimizin, çiftçimizin, sektörümüzün daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak, refah seviyesini artırmak ve milli ekonomiye de katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
     Türkiyenin ihtiyaç duyduğu çeşitli tohum, fidan ve fide çeşitlerini geliştirerek, bunları yetiştirme tekniklerini ekonomik şekilde ortaya koymak istediklerini dile getiren Burak, şunları kaydetti:
     "Yıl boyunca verdiğimiz seminerlerde gerekli çalışmaları yaparak üreticimizin refah seviyesinin ve rekabet edebilme gücünün artmasını hedefliyoruz. Bu şekilde ülkemize yayılmış 40-50 istasyonumuz mevcut. Son yıllarda Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonumuz da çok ciddi bir altyapı geliştirerek bu sorulara cevap verecek bir duruma gelmiş vaziyette. Biz 4-5 elemandan 30a yakın teknik eleman seviyesine ulaştık. Bunların yüzde 80i yüksek lisans sahibi, yüzde 20si ise doktora sahibi. Uluslararası projeleri yürütebilecek kapasiteye ulaşmış bir araştırma kurumumuz haline gelmiş. Hedefimiz Erzincanı araştırma yönüyle daha ileri seviyelere taşımak. Bakanlık olarak hatta uluslararası bir merkez yaparak benzer kurumlarla ortak çalışma ve yürütme oluşturmak. Buraya gelmemizin en büyük nedenlerinden birisi de budur."
     Burak, bir süre önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Ziraat Mühendisi Alparslan Gürsoyun isminin verildiği laboratuvarın açılışına da katıldı.
     Burakın ziyaretinde, Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Necdet Kaplan da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER