Tarıma dayalı yatırımların destek başvuruları başladı

Tarıma dayalı yatırımların destek başvuruları başladı


NİĞDE (A.A) - Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, başvuruların başladığı belirtildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik yatırımların destekleneceği programda hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 150 bin lira, tüzel kişiliklerde ise üst limitin 600 bin lira olacağını ifade etti.
     Hibeye esas proje tutarının yüzde 50nin hibe desteği ile destekleneceği ekonomik yatırımlara, bireyler, şirketler, vakıflar, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birliklerin başvurabileceğini belirten Bilhan, program ile ilgili tanıtım toplantısının 14 Eylül saat 14.00da Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılacağını ifade etti.
     Bilhan, başvuruların 2 Kasım cuma günü sona ereceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 4 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı Resmi Gazete-de yayımlandı. Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ doğrultusunda Ekonomik Yatırımlar ile ilgili müracaatlar başladı. Başvurular 02 Kasım 2012 Cuma günü sona erecek.
     Tabandan yukarıya doğru katılımcılık yaklaşımıyla; kırsal alanda tarıma dayalı sanayinin gelişmesini, yerel kapasiteyi ve kurumsallaşmayı geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, uygun kırsal teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan ekonomik yatırımlar ile kırsal altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesini hedefleyen yatırım teklifleri destekleneceği Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı-na başvuru dönemi ilgili tebliğin resmi gazetede yayımlanmasıyla başladı.
<< Önceki Haber Tarıma dayalı yatırımların destek başvuruları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER