Tarihi mekan müzeye dönüştürülecek

Tarihi mekan müzeye dönüştürülecek


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, restorasyon çalışmaları devam eden Ali Saip Paşa Caddesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen taş kemerli yapının müze ve sanat galerisine dönüştürüleceğini bildirdi.
     Yıldırım, yaptığı açıklamada, geçen yıl restorasyon çalışmalarına başlanılan ve 100 yıl öncesinin Osmanlı sokağının yansıtılacağı Ali Saip Paşa Caddesinde devam eden çalışmaları yerinde incelediğini belirtti.
     Caddedeki 52 evden 37sinin onarıldığını, 15inin restorasyonunun sürdüğünü ifade eden Yıldırım, şu bilgileri verdi:
     Caddenin üst tarafındaki taş kemerli yapıda devam eden çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldım. Burası, bölgenin, şehrin ve Talasın toprak üzerindeki en eski kaya oyma yapısı. Tarihi Kapadokya dönemi itibariyle diğer mabetlere baktığımızda aynı siluette. Ama daha da eski görünüyor. Burası, Kiçiköy Mahallesinin 100 yıl öncesine dönüştürme projesinde çok önemli bir misyonu teşkil edecek. Bu tür eserlerin ayağa kaldırılması son derece önemli. Bu yapı sokak sağlıklaştırma projesinde motor güç oluşturacak bir eser. Restorasyon çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. En kısa sürede tamamlanacak.
    
     Muhabir: Doğan Koca
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Tarihi mekan müzeye dönüştürülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER