Tarihi mahalleye yol yapımı

Tarihi mahalleye yol yapımı -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Süleymaniye Mahallesi turizm merkezi haline gelecek


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
     Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle ile kent merkezi arasındaki 2 kilometrelik yolun ihalesinin yapıldığını, çalışmaların başladığını belirterek, Yapılacak çalışma tarihi dokuya uygun olacak. Yol güzergahında istinat duvarları, hendekler, menfezler ve yürüyüş yolları bulunacak dedi.
     Gümüşhanenin ilk yerleşim yerinin Süleymaniye Mahallesi olması nedeniyle tarihsel açıdan büyük önem taşıdığına işaret eden Canlı, şunları söyledi:
     Tarihi dokusu bakımından oldukça zengin olup adeta açık hava müzesi hüviyetindedir. Şehrimizin turizm açısından gelişebilmesi için buranın önemi çok büyük. Gümüşhane turizminin lokomotifi sayılabilecek Süleymaniye Mahallesi, yoluyla, alt yapısıyla, turistik merkezleriyle hayata geçirilebilirse, Gümüşhanedeki diğer turizm varlıkları olan Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Kürtün Örümcek Ormanları ile bütünlük arz ederek ilimiz bir çekim merkezi olacak. Biz de Gümüşhane Belediyesi olarak Süleymaniye Mahallesi yol yapım ve çevre düzenleme işini başlatarak ilgili alanın şehrimiz açısından turizm merkezi haline gelmesini hedefliyoruz.
     Tarihi camileri, çeşmeleri, hamamları gibi birçok tarihi eseri ve doğal güzellikleri bünyesinde taşıyan Süleymaniye Mahallesi yapılan çalışmalarla inşallah ilimizi cazibe merkezi haline getirecek. Başlattığımız yol çalışmasının tamamlanmasının ardından ilgili alana ulaşım daha kolay şekilde sağlanacak. Bu sayede Süleymaniye Mahallesi turizm merkezi haline gelecek. Şehrimize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tarihi mahalleye yol yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER