Tarihi İnkılap Vapuru davası

Tarihi İnkılap Vapuru davası -Vapura kaçak kat çıkıldığı gerekçesiyle Yalova Belediyesinin tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshettiği Atalaylar Turizm firmasının açtığı davanın ilk duruşması yapıldı


YALOVA (A.A) - İnkılap Vapurunda kaçak kat çıkıldığı gerekçesiyle Yalova Belediyesinin tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshettiği Atalaylar Turizm firmasının açtığı davanın, ilk duruşması yapıldı.
     Yalova 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tanık olarak çağrılan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, adliyeye gelmelerine rağmen, diğer davaların uzaması ve duruşmanın geç başlaması nedeniyle işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek adliyeden ayrıldı.
     Atalaylar Turizm vekilleri avukat Ali Kemal Gülay ve Mustafa Osmanoğlu ile Yalova Belediyesini temsilen avukat Ali Güler ise duruşmada hazır bulundu.
     Atalaylar Turizm AŞnin avukatları, Yakup Koçal ve Ahmet Özsümerin davaya katılmama gerekçelerini kabul etmediklerini dile getirdi.
     Davada tanık olarak dinlenen Atalaylar Turizm Müdürü Sadrettin Atalay, gemi ile ilgili kendilerinin mağdur edildiğini savundu.
     Belediyenin ne gemiyi ne de 11 bin metrekarelik alanı kendilerine resmen teslim ettiğini ileri süren Atalay, şöyle konuştu:
     Geminin Yalova Belediyesine ait olmadığını ve ihaleye bu şekilde çıkıldığını bile sonra öğrendik. İnkılap Vapurunun gemi tasdiknamesi bile yoktu. Onun bile giderlerini cebimizden karşılayarak biz çıkardık. Ardından gemide tadilata başladık. Bize gemiyi karaya oturtulup çevresi betonlanarak verilmesi gerekiyordu bunu da yapmadılar. Ardından geminin Kıyı Kanununa aykırı olması gerekçesiyle karaya oturtulma işlemleri durduruldu. Bize küçük bir sorun olduğu bildirilerek çalışmalara devam etmemiz söylendi. Ardından geminin mühürlendiği haberleri çıktı. Ancak böyle bir mühürleme işlemi gerçekleştirilmedi. Bu konunun da zaten tamamen bir formalite olduğu bizzat belediye yetkilileri tarafından bize iletildi. Biz herhangi bir mühürleme belgesine imza atmadık. Son olarak bize kaçak kat çıktığımız söylenerek kira sözleşmemizin feshedildiği bildirildi. Belediyeye sunduğumuz proje haricinde hiçbir çivi çakmadık. Belediye yetkilileri de burada yapılacak her şeyi proje vasıtası ile biliyorlardı. Hatta Belediye Başkanı Yakup Koçal Demokrat Partiden istifa ettikten sonra bize AKPye geçeceğini ve bu sorunu çözeceğini söyleyip sabırlı olmamızı istedi.
     Yalova Belediyesi Avukatı Ali Güler ise Atalaylar Turizm tarafından belediyeye sunulmuş bir proje olmadığını, dolayısıyla bu projelerin onaylanmasının da söz konusu olmadığını söyledi.
     Mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Koçal ve Başkan Yardımcısı Özsümerin ifade vermeleri için bir sonraki duruşmaya çağrılmalarına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Nedim Güler/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Tarihi İnkılap Vapuru davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER