Tarihi Iğdır Kervansarayının tanıtım çalışmaları

Tarihi Iğdır Kervansarayının tanıtım çalışmaları -Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Engindeniz: Kervansarayımızı projelerle, milli ev veya kültürevi haline getirmeye çalışıyoruz. Bölgenin motiflerini burada sergileyeceğiz


IĞDIR (A.A) - Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, kentin önemli değerlerinden Iğdır Kervansarayının tanıtımına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirterek, Kervansarayımızı projelerle, milli ev veya kültürevi haline getirmeye çalışıyoruz. Bölgenin motiflerini burada sergileyeceğiz dedi.
     Engindeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi kervansarayın Selçuklular döneminde yapılan, kervan yolları üzerinde bulunan önemli bir mimari eser olduğunu söyledi. Kervansarayda önceki yıllarda restorasyon çalışması yaptıklarını anımsatan Engindeniz, şöyle konuştu:
     Iğdır Kervansarayı, şehrin tanıtımı için çok önemli bir yapı. Biz her platformda sarayımızı tanıtıyoruz. Ağrı Dağı, Tuz Mağaraları, Aras Nehri ve Kümbetler şehrin önemli turizm yerleridir. Bizim için en önemlisi ise tarihi Iğdır Kervansarayıdır. Biz bu eseri ön planda tutup turist sayısını artırmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar çok fazla tanıtılmadığından mı bilemiyoruz ama çok fazla ziyaretçisi olmadı. Yıllık bin 500 ziyaretçisi var. Iğdırın tarihi en önemli değerlerimizden birisi olan Iğdır Kervansarayının ziyaretçi sayısını 50 bine çıkarmayı amaçlıyoruz.
     Engindeniz, kervansarayın tanıtımında Iğdır Havaalanının yapılmasının büyük bir avantaj sağladığını, bu nedenle Iğdıra gelen turist sayısının artacağına inandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Konum olarak Iğdır önemli bir noktada yer alıyor. Iğdır, 3 ülkeye sınır ilimiz. Bu nedenle konumu çok güzel bir yer. Biz bu sarayımızı projelerle, milli ev veya kültürevi haline getirmeye çalışıyoruz. Bölgenin motiflerini burada sergileyeceğiz. Seyahat acenteleri, tur acentelerinin güzergahlarına Iğdır Kervansarayını da katmalarını istiyoruz. Ziyaretçi sayısı arttıkça ekonomik olarak esnafa da yansıyacaktır.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tarihi Iğdır Kervansarayının tanıtım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER