Tarihi İçkalede bulunan kemikler

Tarihi İçkalede bulunan kemikler -İstanbul Adli Tıp Kurumunda incelemesi tamamlanan insan kemikleri, Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi


DİYARBAKIR (A.A) - Tarihi İçkaledeki bulunan ve İstanbulda incelemesi tamamlanan insan kemileri, Diyarbakırda toprağa verildi.
     İçkalede çevre düzenlemesi çalışması için yapılan kazılarda bulunan ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığında incelemesi tamamlanan insan kemikleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 7 torba içerisinde Yeniköy Mezarlığının kimsesizler bölümünde kazılan 3 ayrı mezara defnedildi.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 10 ay önce Sur ilçesindeki tarihi İçkalede, bir dönem ceza ve tevkifevi olarak kullanılan yapının yanındaki alanda çevre düzenleme çalışmaları sırasında çok sayıda insana ait kemik parçalarının bulunması soruşturma başlatarak, kemikleri incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmesini kararlaştırmıştı.
     Başsavcılık, daha sonra Adli Tıp Kurumunun incelemesiyle ilgili olarak en az 100 yıl toprak altında kalmaya bağlı morfolojik değişimler tespit edildiğini, kemiklerde ölüm sebebini açıklayabilecek herhangi bir bulgu saptanmadığını bildirmişti.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın/İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Tarihi İçkalede bulunan kemikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER