Tarihi hamam Suriyeliler için sağlık ocağı

Tarihi hamam Suriyeliler için sağlık ocağı oldu -Kiliste restore edilen tarihi hamam, Suriyelilere hizmet vermek amacıyla sağlık ocağına dönüştürüldü (Fotoğraflı - Görüntülü)


KİLİS (A.A) - Kiliste restore edilen tarihi hamam, Suriyelilere hizmet vermek amacıyla sağlık ocağına dönüştürüldü.
     1562 yılında yapılan tarihi hamam, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. Kilis Belediyesi, restore edilen tarihi hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralayarak Suriyelilere hizmet edecek sağlık ocağına dönüştürdü.
     Suriyeli 10 doktorun hizmet vereceği sağlık ocağında, Suriyeli hastaların her türlü şikayetine bakılacak.
     Kilis Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Urfalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık ocağı personelinin tamamının Suriyelilerden oluştuğunu belirtti.
     Belediye olarak Suriyelilere yardımcı olduklarını ifade eden Urfalıoğlu, Bu sağlık ocağını sadece Suriyeli vatandaşlarımıza tahsis ettik. Suriyelerin ağır olmayan hastalıklarını tedavi etme ve hastanemizin yükünü hafifletmek için böyle bir düzenleme yaptık dedi.
     Sağlık ocağında çalışacak doktorlara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirten Urfalıoğlu, Suriyeli doktorlarımız ortamı beğendiler, hoşlarına gitti. İnşallah hayırlı olacağını ümit ediyorum. Vatandaşlarımız tarafından bize getirilecek tarihi geçmemiş ilaçlar kontrol edilerek eczacı arkadaşlar tarafında burada değerlendirilecek diye konuştu.
     Sağlık ocağında çalışacak Suriyeli doktorlardan Muhammed Nedir Kenno ise Türk halkına yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Suriyeli kardeşlerimiz için burada hizmet edeceğiz. Burada mesleğimizi yapacağız. Yapılan her şey için herkese çok teşekkür ediyorum görüşlerini dile getirdi.
     Sağlık ocağının önümüzde günlerde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Tarihi hamam Suriyeliler için sağlık ocağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER