Tarihi caminin avlusu karanlıkta kaldı

Tarihi caminin avlusu karanlıkta kaldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde tarihi Kurşunlu Camiinin dış aydınlatması, elektrik aboneliği olmadığı gerekçesi ise elektrik dağıtım şirketi tarafından kesildi.
     Osmanlı Devletinin Anadoluda yaptığı son eserlerden biri olan ve 1727 yılında Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Camiinin dış aydınlatma ışıkları, elektrik aboneliği olmadığı gerekçesiyle Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) tarafından kesildi. Projektörlerin elektrik kesintisi nedeniyle çalışmaması üzerine tamamen karanlıkta kalan cami avlusunda teravih namazını kılan vatandaşlar da, MEDAŞa tepki gösterdi.
     Damat İbrahim Paşa Külliyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Levent Ünal, yaptığı açıklamada, caminin dış aydınlatma elektriklerinin 3 gün önce elektrik abonelikleri olmadığı gerekçesiyle MEDAŞ ekipleri tarafından kesildiğini söyleyerek, caminin iç aydınlatmasının devlet tarafından ödendiğini, dış aydınlatma için ise caminin karşılaması şartıyla yeni abonelik istendiğini kaydetti.
     Kurşunlu Camiinin Nevşehirin en büyük camisi olduğunu ve teravih namazlarında caminin içi kadar avlusunun da dolup taştığını belirten Ünal, Son iki gündür cemaat karanlığı görünce dönüyor. Elektriklerin MEDAŞ tarafından kesildiğini bilmiyor, arıza olduğunu zannediyorlar. Çünkü şimdiye kadar ne avlu için abonelik istendi ne de elektriği kesildi. Nevşehirin merkezinde bulunan camimizdeki sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz. Önümüzde Kadir Gecesi gibi çok önemli bir gece var. Cami avlusu tıklım, tıklım dolar. Çözüm olmazsa o zaman ne yapacağız bilemiyoruz dedi.
     Ünal, tüm girişimlerine rağmen elektriklerinin açılmadığını ifade etti.
     MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran da yaptığı açıklamada, Nevşehirde bulunan Kurşunlu Camiinin dış aydınlatma elektriğinin aydınlatma yönetmeliğine göre kesildiğini söyledi.
     Erduran, aydınlatma yönetmeliği gereği her binanın dış aydınlatmasını kendi elektrik saatinden sağlaması gerektiğini, ancak Kurşunlu Camiinde dış aydınlatmaların sokak şebekesinden enerji alınarak sağlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Tarihi caminin avlusu karanlıkta kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER