Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Güney: -Askeri, yasaklı, özel bölge tespitlerimiz var. Bu bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra kurumlara sormadan da satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak


ANTALYA (A.A) - Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak, Askeri, yasaklı, özel bölge tespitlerimiz var. Bu bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra kurumlara sormadan da satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak dedi.
     Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının yenilenmesi nedeniyle düzenlenen kokteylde gazetecilere yaptığı açıklamada, saygılı, güvenli, eşit, adil ve sağlıklı bir yaklaşım sergileyerek milletin menfaati için çalışma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
     Tapu Kanununun 35 ve 36ncı maddelerindeki değişikliğin ülkedeki yabancı gayrimenkul alımlarını kolaylaştırdığını belirten Güney, gayrimenkul satışını daha da hızlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
     Arap camiasından, Afrikadan, Azerbaycandan, Kazakistandan ve değişik ülke vatandaşlarından gayrimenkul alımı beklediklerini ifade eden Güney, Gayrimenkul satışlarını hızlandıracak bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda askeri, yasaklı, özel bölge tespitlerimiz var. Bununla ilgili yazışmalar ise devam ediyor. Bu bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra kurumlara sormadan da satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak diye konuştu.
     Yabancıların gayrimenkul alımlarını kolaylaştıran yasadan sonra talepler geldiğini kaydeden Güney, Yeni bir alım yok, ama talep var. Belki birkaç ay içerisinde alımlar olabilir. Şu anda eski talepleri karşılıyoruz. Ancak yeni yasayla yabancıların alımlarının artıp artmadığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil dedi.
     Güney, yabancıların gayrimenkul alımında bazı kişilerin farklı düşüncelere sahip olabileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Ama bizim vatandaşlarımız da o ülkelerden mülk alabiliyor. Bakanlar Kurulu bu listeyi ve satışı isterse daraltıyor, isterse genişletiyor. Yeni çıkan kanunla yabancılar 30 hektara kadar arazi alabiliyor. Bakanlar Kurulu kararıyla bu iki katına da çıkarılabilir. Ancak alınan bu yerlerle ilgili yabancı yatırımcı proje hazırlamak zorunda. 2 yıl içinde de projeyi sunması gerekiyor. Proje çerçevesinde yapılacak yatırımlar da Bakanlar Kurulu tarafından takip ediliyor.
     Davut Güney, yabancıların en çok gayrimenkul aldığı ilçelerden olan Alanyada özellikle Alman, Danimarka, Norveç ve son yıllarda da Rus vatandaşların alım yaptığını, ilçede 23 bin civarında gayrimenkul alan yabancı olduğu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER