Taksici, Japon müşterisiyle iletişim kuramayınca..

Taksici, Japon müşterisiyle iletişim kuramayınca.. -Japon turist ile bindiği taksinin sürücüsü arasında dil sorunu nedeniyle yaşanan anlaşmazlık, polislerin devreye girmesiyle çözüldü


SİVAS (A.A) - Malatyadan Sivasa gitmek üzere taksiye binen Japon turist ile sürücü arasında, gidilecek yer ve taksi ücreti konusunda dil sorunu nedeniyle çıkan anlaşmazlık, polislerin devreye girmesiyle çözüldü.
     Türkiyenin çeşitli yerlerini gezdikten sonra Malatyayı ziyaret eden Japon turist Masao Senoo, Sivas kent merkezine gitmek için taksi şoförü Sami Aytan ile 200 liraya anlaştı. Aytan ile Malatyadan Sivasa gitmek üzere yola çıkan Senoo, önceden de ziyaret ettiği Divriğiye geldiklerini fark edince şoförle bir süre araç içerisinde tartıştı.
     Sivas yerine Divriğiye gideceklerini zanneden taksici Aytan, gidilecek yer ve taksi ücreti konusunda yabancı dil sorunu nedeniyle Japon turistle iletişim kuramayınca, Divriği İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezine gitti. İngilizce bilen bir polis memuru, taksici ile turiste yardımcı oldu. Polisin yardımıyla anlaşan ikili, Divriği-Sivas arasındaki taksi ücreti konusunda da anlaşmaya vararak yolculuğuna kaldıkları yerden devam etti.
     Taksi şoförü Sami Aytan, aralarında bir yanlış anlama olduğunu ifade ederek, Japon turiste Malatyadan Divriğiye mi gideceğini sordum, o da evet şeklinde tasdikledi. Haritadan gösterdim, evet dedi. Küçük haritaydı, muhtemelen o Sivas demiş olabilir ama ben Divriğinin tarihi bir yer olduğunu bildiğim için burasıdır diye haritadan tekrar sordum. O ise yine beni tasdikledi. Biz de Divriğiye geldik dedi.
     Senoo, Sivasta arkadaşlarıyla buluşmaya gittiğini belirtti.
     (MCH-AHM-CC)
<< Önceki Haber Taksici, Japon müşterisiyle iletişim kuramayınca.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER