TADEM, kadınlardan yoğun ilgi görüyor

TADEM, kadınlardan yoğun ilgi görüyor


BİTLİS (A.A) - Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca Bitlisin Tatvan ilçesine açılan Kadın Destek Merkezi, kadınlar yoğun ilgi görüyor.
     Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Beşir Avis, yaptıkları mesleki çalışmaların, kadınlar ve genç kızlar tarafından ilgi gördüğünü belirtti.
     Avis, Bu çalışmaları gören kadınlar ve genç kızlar, aile destek merkezimize başvuruyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Yeni kurslar açarak daha çok kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz dedi.
     Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) Sorumlusu Belma Betül Duruk, kadınların destek merkezlerine yoğun ilgi gösterdiğini ve talep ettikleri kursları açacaklarını söyledi.
     Kadınların, TADEM sayesinde, evde boş oturmak yerine hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sunduğunu ifade eden Duruk, şöyle konuştu:
     Merkezde açtığımız kurslar devam ediyor. Ayrıca gösterilen yoğun ilgiden dolayı, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda bilgisayar, gitar, bağlama, okuma yazma, diksiyon ve aerobik kursları açmayı planlıyoruz. Kayıtlarımız aile destek merkezinde devam ediyor. Merkezde kursiyerlere meslek kazandırmanın yanı sıra, düzenlediğimiz sosyal ve kültürel içerikli seminerlerimizle kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca kursiyerler arasında iletişimi güçlendirmek ve bir aile ortamı oluşturmak için çay partileri düzenliyoruz. Bu tür gezi, sanatsal ve sportif faaliyetlerimiz devam edecek.
     Kursiyerlerden Aslı Öztürk ise, TADEMin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Önceden evde hiçbir şey yapmıyorduk ve yapamıyorduk. Burada da hem mesleki eğitim alıyoruz hem de eğleniyoruz. TADEMin açılmasına katkı sunanlara teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber TADEM, kadınlardan yoğun ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER