Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa -Sivas İl Özel İdaresi, Suşehrine araç takviyesi yaptı


SİVAS (A.A) - Sivas İl Özel İdaresi, Suşehri İlçe Özel İdare Müdürlüğü Bakım Şantiye Şefliğine araç takviyesinde bulundu.
     Şantiye Şefliğinde incelemelerde bulunan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Suşehri Özel İdare Müdürü Niyazi Ocaktan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Yeni arazi aracının hayırlı olmasını dileyen Ayhan, Suşehri ilçesinde ve köylerinde, ağır kış şartları nedeniyle köy yollarında karla mücadele çalışması yapan Özel İdare bünyesindeki ekiplerimize malzeme ve yakıt ikmalinde destek sağlamak üzere arazi şartlarına uygun yeni aracımızı gönderdik. Suşehri Özel İdare Müdürlüğü Bakım Şantiye Şefliği birçok ilçede bulunmayan bakım hizmet binasına sahiptir. Burada görev yapan cefakar personelimize de her türlü desteğimizi vereceğiz dedi.
     Ayhana incelemeleri sırasında Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek eşlik etti.
    
     -Suşehrinde tarımsal sulamaya 750 bin lira ödenek ayrıldı-
    
     Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Suşehri ilçesi için tarımsal sulamaya 750 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.
     Suşehri ilçesinde incelemelerde bulunan Ayhan, Kaymakam Mehmet Demiralı makamında ziyaret etti. Ayhan, yaptığı açıklamada, Sivasın her ilçesinin, kendine has güzellikleri ve adına yakışır özellikleri bulunmaktadır dedi.
     Kelkit Vadisinin büyük ilçelerinden Suşehrinde birçok köyün eksiklerinin giderilmekte olduğunu ifade eden Ayhan, Özellikle 2013 yılı için İl Genel Meclisinde alınan kararla, çiftçilerimizin daha verimli ürün elde etmeleri için kanalların ıslah edilmesi, kapalı stile dönüştürülmesi ve modern sulamaya yönelik çalışmalar yapılacak. 2013 yılında yapılacak artışlarla Suşehrine tarımsal sulamada 750 bin lira ödenek ayrılmıştır. Bu da şunu gösteriyor ki çevre ilçelerle beraber Kelkit Vadisine yaklaşık 2 milyon lira ödenek ayrılacaktır. Tarımsal sulama potansiyelinin bol olduğu bir vadiye biz de ayrı bir önem veriyoruz diye konuştu.
     Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ise Özel İdaremiz, başta köylerimizin altyapısına yönelik olmak üzere, kanunların Özel İdareye verdiği diğer yetkiler çerçevesinde, ilçemizde çok ciddi yatırımlar yapmaktadır dedi.
     KÖYDES Projesi ve Özel İdare kaynaklarıyla köylerdeki altyapı çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını belirten Demiral, Özel İdaremizin tarımsal sulamaya dönük çok ciddi katkıları ve destekleri var. Geçtiğimiz yıl birçok köyümüz tarımsal sulama imkanına kavuştu, önümüzdeki yıllarda da bu çalışmalar Özel İdaremizin desteğiyle devam edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER