Suşehrinde fazla yük taşıyan otobüs firmaları

Suşehrinde fazla yük taşıyan otobüs firmaları uyarıldı


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde fazla yük taşıyan otobüs firmaları uyarıldı.
     Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratçı, tarafından ilçe şehirlerarası otobüs terminalinde bulunan otobüs firmaları aldıkları yükler konusunda denetlendi. Firma sahiplerine fazla yük taşımanın cezasının 6 bin lira olduğu uyarısı yapıldı.
     Emniyet Müdürü İratçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişi başı 30 kilodan fazla yük almanın yasak olduğunun kanunda belirtildiğini, fazla yükün kazalara sebebiyet vermekle, kara yollarının bozulmasına neden olduğunu ifade etti.
     İratçı, şunları kaydetti:
     Otobüsler insan taşıma aracıdır. Yük taşıma aracı değildir. Yük taşıma araçları kamyonlardır. Otobüslerin bagajlarına baktığımızda, yedek şoförün yatak yerine kadar yük dolu. Bunların içerisinde domates, patates ve buna benzer sebzeler bulunmaktadır. Uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra bu yasaklara uymamaları durumunda cezai işlem uygulamaya başlayacağız. Bunun cezası ise en düşük 6 bin liradır. Amacımız yolcularımızın güvenli şekilde seyahat etmelerini sağlamaktır.
     Otobüs firma yetkililerinden Mustafa Yüzüak ise polisin yaptığı uygulamanın normal olduğunu söyledi.
     Yüzüak, Bizler aşırı yük götürmenin heveslisi değiliz. Ama bu yörenin 40-50 yıllık geleneğidir bu. Bahçeden çıkan mahsulünü bir şekilde götürecek. Bunu otobüsle veya kargoyla götürecek dedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehrinde fazla yük taşıyan otobüs firmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER