Suşehrinde İlçe Stratejik Analiz Toplantısı yapıldı

Suşehrinde İlçe Stratejik Analiz Toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde İlçe Stratejik Analiz Toplantısı yapıldı.
     Suşehri Belediyesi Aspasya Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Demiral, ilçenin kalkınması ve ileri gitmesi hususunda konunun uzmanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.
     İlçenin sorunlarını görüşmek üzere toplandıklarını ifade eden Demiral, Ekonomi, hızla karar vermeyi gerektiren bir süreçtir. Bu konuda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) kendini tanıtım sürecini geçmiştir dedi.
     Suşehrinin bölgede merkez konumunda olduğunu vurgulayan Demiral, Suşehrinin gelişmesi Kelkit Vadisinde bulunan diğer ilçeleri de etkileyecektir. Suşehrinin en önemli potansiyeli, D-100 karayolu gibi önemli bir yol kavşağı ve aynı zamanda Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu üzerinde olmasıdır. Organik tarım yapılacak uygun bir bölgedeyiz diye konuştu.
     Sivasın denize hasret bir il olduğunu belirten Demiral, Ama Suşehri Belediyemiz tarafından Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerimize yaptırılan güzel tesislerimiz, bu hasreti bir nebze gidermektedir. Çevrede çok büyük ses getirmiştir dedi.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ilçe tarım sektörünün gelişmesi ve ürünlerin depolanması için soğuk hava deposunun şart olduğunu ifade ederek, Yıllar önce Suşehri bölgesinde yaklaşık 50 bin hayvan bulunmaktaydı. Fakat bu rakamlar gün geçtikçe azaldı. Keza, tarım arazileri yine öyle. Ama şimdi hepsi azaldı. Yani tarımın gelişmemesinin tek sebebi genç neslin hemen gurbet hayatına çıkması. Buralarda yaşamak istemiyorlar. Bu nedenle tarım ve hayvancılığı bölgede nasıl geliştirebiliriz. Onu araştırmamız gerekiyor diye konuştu.
     ORAN proje koordinatörü Semih Demirtoka da ORANın kuruluşu ve kuruluş amaçları hakkında bilgi vererek, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
     Yaklaşık 4 saat süren toplantıya, Suşehri Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Ekrem Deniz ile ilçede bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve tarımsal üretim yapan işletmelerin sahipleri katıldı.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinde İlçe Stratejik Analiz Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER