Süs bitkileri geçim kaynağı olacak

Süs bitkileri geçim kaynağı olacak -Çukurova Kalkınma Ajansının da desteklediği Süs Bitkileri ile Ekonomik Katılım Projesi kapsamında Mersin dışından göçle gelen 50 kadına eğitim verilerek istihdamı sağlanacak -Mesleki Te


MERSİN (A.A) - Çukurova Kalkınma Ajansının da desteğiyle hayata geçirilen Süs Bitkileri ile Ekonomik Katılım Projesiyle Mersin dışından göçle gelen 50 kadına eğitim verilerek istihdamı sağlanacak.
     Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, yapılan bu tür projeleri önemsediklerini ve çalışmanın kendisini çok duygulandırdığını belirtti.
     Projenin sosyal içeriğiyle önem arz ettiğini ifade eden Açıkgöz, Projeyle 50 kadınımıza dolayısıyla 50 ailemize umut olunmuştur. Onların yeryüzünde tutunabilecekleri bir dal, altın bilezik verilmiştir. Meslek böyle bir şeydir dedi.
     Açıkgöz, bu tür projelerin Türk toplumunda daha ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Bu tür projelerin okullarımızda yaygınlaşmasıyla, toplumumuzda bulunan kültürel ve sosyal farklılıklar daha da azalacaktır. Okullarımız tarafından bu projelerin desteklenmesi ve sahiplenilerek yaygınlaştırılmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Mersinde mesleki teknik eğitiminin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Türkiye genelinde 2018 işletmenin üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, mesleki eğitimden memnun olmayanların oranı yüzde 18. İşverenlerimizin çoğunluğunun düşüncesi ise olumlu yönde mesleki eğitimden memnun. Eğitimin güçlülüğüne paralel olarak toplum güçlü olur. Onun için eğitim milli bir meseledir, toplumun geleceğidir. Toplumun gelecekteki refahı, mutluluğudur. Gönüllü bir şekilde herkes eğitime destek vermelidir. Çünkü yarını inşa etme sorunu ve yarının toplumunun var olma mücadelesidir eğitim. Bu sosyal içerme değeri yüksek projenin gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, mesleki eğitimin ve kalitesinin Mersinde gittikçe arttığını söyledi.
     Projenin amacının göçle gelen 50 kadına eğitim vererek istihdamını sağlamak olduğunu anlatan Gül, proje sayesinde bin 500 metrekare alana kurulu iki seranın öğrencilere hizmet vereceğini ifade etti.
     Seraların açılışının da yapıldığı törende, kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Süs bitkileri geçim kaynağı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER