Sürücü ehliyetlerindeki yeni düzenleme

Sürücü ehliyetlerindeki yeni düzenleme -Sürücü Kursu Müdürü Özdilek: Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulunda alınan kararların uygulamaya konulabilmesi için önce altyapı oluşturulmalı


TEKİRDAĞ (A.A) - Işık sürücü kursu müdürü Halit Özdilek, Karayolları Güvenliği yüksek Kurulunda alınan kararların uygulamaya konulabilmesi için önce altyapı oluşturulması gerektiğini bildirdi.
     Özdilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücü ehliyetlerindeki yeni düzenlemeyle bazı sıkıntıların ortadan kalkacağını belirtti. Sürücü kursları olarak geçerli olan sisteme göre eğitimlerini sürdürdüklerini ifade eden Özdilek, Ancak yeni model otomobiller artık çok gelişti. Mesela, kursiyerin motor dersi almasına ihtiyaç kalmadı. Yollarda, hız limitlerinde değişiklikler oldu. Bu gelişmeleri yakından takip ederek kursiyerlerimize ona göre eğitim verme gayreti içindeyiz dedi.
     İlkokul mezunu ve yolcu otobüsü kullanan ehliyet sahibi bir sürücünün, motosiklet kullanmak için ehliyetinde sınıf değişikliği yapamadığını anlatan Özdilek, yeni düzenlemeyle bu durum ortadan kalkacağını anlattı.
     Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulunda alınan kararların uygulamaya konulabilmesi için önce altyapı oluşturulmalı diye konuşan Özdilek, ehliyet almada ne kadar değişikliğe gidilirse gidilsin, önemli olan sürücülerin trafikte kurallara uyması ve bu konuda ciddi eğitim almaları gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Sürücü ehliyetlerindeki yeni düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER