Suriyelilere yardım eli

Suriyelilere yardım eli -Bülbülzade Vakfı, Gaziantepte kiraladıkları evlerde yaşayan yaklaşık bin Suriyeliye giysi yardımında bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Gaziantepte yaşayan yaklaşık bin Suriyeliye giysi yardımında bulundu.
     Vakıf yetkilileri, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve kent merkezinde kiraladıkları evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli aileleri tespit etti.
     Belirlenen yaklaşık bin kişiye giysi yardımı yapan yetkililer, ayrıca kömür, soba, yatak, battaniye ve gıda desteğinde de bulundu.
     Vakfın Yardım Komisyonu Başkanı Hanife Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri yardımlarla Suriyelileri mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Vakfın mağazasındaki ürünlerin 7den 70e herkese hitap ettiğini dile getiren Demir, çalışmalarını ensar-muhacir anlayışıyla sürdürdüklerini belirtti.
     Suriyelilere gıdadan, giyime, kömürden sobaya kadar bir çok kalemde destek verdiklerini anlatan Demir, Gaziantepe komşu il ve ilçelere de giderek vatandaşları Suriyelilere yardım etmeye çağırdıklarını kaydetti.
     Demir, bu çerçevede geçen hafta Suriyeye 7 tır gıda yardımı gönderdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Suriyelilere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER