Suriyelilere sınır ötesi yardım

Suriyelilere sınır ötesi yardım -Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardım malzemeleri, Kilisten Suriyeye gönderiliyor -Kimse Yok Mu Derneği Bölge Müdürü Çakmak: -Vatandaşl


KİLİS (A.A) - Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardım malzemeleri, Kilisten Suriyeye gönderiliyor.
     Kilis Öncüpınar Gümrük Bölgesinde tırlara yüklenen yardımlar, Suriyenin çeşitli bölgelerine ulaştırılıyor. Kimse Yok Mu Derneği ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi yardım kuruluşlarının koordinesinde toplanan gıda ve giysiler sınırın karşısındaki Suriyelilere teslim ediliyor. Dernekler, yardımların yanı sıra Kilis ve sınır ötesinde hayatlarını sürdüren Suriyelilere günlük iki öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.
     Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Bölge Müdürü Fevzi Çakmak, yaptığı açıklamada, dernek olarak haftada 50 ton unu Suriyelilere gönderdiklerini belirtti.
     Bugün de Gaziantepli bir hayırseverin sağladığı 5 ton unu Suriyeye gönderdiklerini ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Geçen hafta 81 ton, önceki hafta da 50 ton un gönderdik. Gelecek hafta için de 50 ton un göndereceğiz. Vatandaşlar da bizlere SMS ile destek verebilir. Böylece bir Suriyelinin 1 haftalık ekmek ihtiyacını karşılamış oluyorlar. Bu konuda destek bekliyoruz.
    
     -Allah Türk halkına zeval vermesin-
    
     Suriyeli Veysel Abdullah da, Türk halkının duyarlılığını hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti. Türk halkını ikiz kardeş olarak gördüklerini söyleyen Abdullah, şunları kaydetti:
     Evinde fazla bir battaniyesi olan bize veriyor. Suriyede her şeye ihtiyaç var. Çünkü Esed hiçbir şey bırakmadı. İdlip bölgesinde insanlar mağaralarda yaşamaya başladı. Allah, Türk halkına zeval vermesin, Allah onlardan razı olsun. Türk halkının duyarlılığı çok can kurtardı. Yapılan yardımlardan dolayı çok insan aç kalmıyor, üzeri açıkta kalmıyor. Yardımlar tırlarla geliyor. Biz muhacir siz ensarsınız.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Ahmet Ekinci / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilere sınır ötesi yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER