Suriyeli yetim çocuklara yardım

Suriyeli yetim çocuklara yardım -İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu, Suriyeli 606 yetim çocuğa nakdi yardım yaptı


HATAY (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Libyadaki Sunduk El Deam Yardım Kuruluşunun, Suriyeli 606 yetim çocuğa nakdi yardım yaptığı bildirildi.
     İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamada, Suriyede olayların başladığı günden beri Suriye halkının yanında yer alan İHHnın uluslararası yardım kuruluşları ile yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ettiği belirtildi.
     İHH Hatay masası ekipleri tarafından tespit edilen Suriyeli 606 yetim çocuğa Libyadaki Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu ile birlikte 50şer dolarlık nakdi yardım yapıldığı, yetim çocuklardan 110nun Antakya çevresinde, 496sının da Suriyenin çeşitli bölgelerinde bulunduğu vurgulandı.
     İHH, açıklamasında ayrıca dünya genelinde 39 ülke ve bölgede 27 bin 354 yetimi, Suriyede ise 263 yetimi sponsor aile sistemi ile aylık düzenli olarak desteklediğini bildirdi.
     Öte yandan, İHH ve Sunduk El Deam Yardım Kuruluşunun Suriyenin iç bölgelerine bin koli gıda malzemesi, 500 koli bebek malzemesi, 2 bin 350 battaniye, bin 750 şarjlı ışıldak, Hatayda eğitim gören bin Suriyeli çocuğa kışlık çorap, eldiven ve Reyhanlı ilçesinde bulunan 3 sağlık merkezine toplam bin 500 dolarlık alışveriş kartı teslim ettiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Ali Güreli
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suriyeli yetim çocuklara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER