Suriyeli yaralılara psikolojik destek

Suriyeli yaralılara psikolojik destek -Türkiyeye getirilen yaralılar, tedavilerinin ardından Reyhanlı ilçesinde Suriyeli bir hayırsever tarafından oluşturulan bakımevinde sosyal hayata uyum sağlamaya çalışıyor -Psikolojik dest


HATAY (A.A) - Cem Genco - Volkan Kaşık - Ülkelerinde çıkan olaylarda yaralanan ve yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirilen Suriyeli yaralılar, Hatayın Reyhanlı ilçesinde hayırsever bir vatandaşları tarafından oluşturulan bakımevinde psikolojik destek alıyor.
     Suriyeli bir hayırsever tarafından oluşturulan 100 yataklı bakımevinde, yaralılara pansuman gibi küçük çapta tedavi imkanı sunulurken, psikolojik destek de veriliyor. Reyhanlı ilçesi, Yenişehir Gölü yakınında boş durumdaki iki katlı bir binanın içerisinde oluşturulan merkezde çalışan sağlık görevlilerinin tamamını Suriyeliler oluşturuyor.
     Psikologun da bulunduğu 40 oda ve 100 yataklı bakımevinde, Suriyede yaralanan ve yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirilen yaralıların sosyal hayata uyumları sağlanıyor. 6 Suriyeli doktor ve 10 hemşirenin bulunduğu merkezde, çok sayıda yaralının tedavisi gerçekleştiriliyor.
     Yaralılara, psikolojik desteğin de sağlandığı bakımevinde görevliler yaralılarla birebir ilgilenirken, anne, baba veya kardeşlerini kaybedenlere özel ilgi gösteriliyor.
     Hastane bahçesinde dinlenen, kitap okuyan, müzik dinleyen Suriyeliler, savaş psikolojisini bir nebzede olsun unutmaya çalışıyor.
    
     -Gönüllü olarak çalışıyorlar-
    
     Merkezde görevli Suriyeli hemşir Ebu Beşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde çalıştığı hastanenin bombalanması sonucu Türkiyeye geldiğini, kurulan bu bakımevinde tamamen gönüllü çalıştığını söyledi.
     Merkezin 2 aydır faaliyette olduğunu belirten Ebu Beşar, Suriyeli zengin hayırseverler tarafından tüm masraflarının karşılandığını ifade etti.
     Suriyede yaralanan hastaların, Özgür Suriye Ordusu askerleri tarafından Türkiye sınırına getirildiğini bildiren Ebu Beşar, durumu ağır olanların ve ameliyat gerektirenlerin Hataydaki çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini, daha sonra bu merkezde tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.
     Türk doktorlarının kendilerine çok yardımcı olduğunu bildiren Beşar, Hastalarımızı, Türk hastanelerine götürdüğümüzde doktorlar bizi kapıda karşılıyorlar. Türkiye devleti bize çok yardımcı oldu. Bunun için Türkiyeye teşekkür ediyorum dedi.
     Esed güçlerinin Hama kentine düzenlediği saldırıda atılan havan mermisinin sağ ve sol ayaklarına isabet etmesi sonucu yaralanan Cemal Hellak da ailesinin hala Hamada olduğunu ve onlar için endişelendiğini söyledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli yaralılara psikolojik destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER