Suriyeli sığınmacılar yardım bekliyor

Suriyeli sığınmacılar yardım bekliyor -Kızıltepede çadırda barınan bir grup sığınmacı zor şartlar altında kaldıklarını belirterek yardım yapılmasını istiyor


MARDİN (A.A) - Suriyedeki olaylardan kaçarak Kızıltepe ilçesine gelen ve çadırda barınan bir grup Suriyeli, zor şartlarda yaşadıklarını ifade ederek yardım istedi.
     Cumhuriyet Mahallesi ile Tepebaşı Mahallesi arasındaki dere kenarında bulunan molozlar arasında çadır kuran Suriyeli sığınmacılar çok zor şatlarda yaşam mücadelesi verdiklerini acilen giyecek ve gıdaya ihtiyaç duyduklarını belirtiler.
     Suriyeli sığınmacı Ömer Bekir, zor şartlarda barındıklarını ve hiç yardım alamadıklarını öne sürerek Halimizi görüyorsunuz hiç bir şeyimiz yok. Yardım bekliyoruz. Allah bereket versin gıda olur elbise olur. Yakacak yok. Sağdan soldan topladığımız çalı çırpı ile ateş yakıyoruz ısınmaya çalışıyoruz. Yemek pişirmeye çalışıyoruz dedi.
     Hanımı Mennan ise Malımızı mülkümüzü orada bırakıp savaştan kaçtık buralara sığındık. Çoluk çocuk perişan olduk, çocuklarımız yetim kaldı. Akrabalarımızın çoğu orada kaldı. Çadırlarda ısınamıyoruz, perişan vaziyetteyiz. Gıda istiyoruz giyecek istiyoruz süt içen çocuğumuz var süt yok yardım istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER