Suriyeli ressamın Atatürk sevgisi

Suriyeli ressamın Atatürk sevgisi -Suriyede devlet kurumları ve okul duvarlarına yaptığı yağlı boya çalışmalarla tanınan ressam Nadir Ebu Abbas, olayların ardından sığındığı Türkiyede Atatürk portresi yapmaya başladı (F


HATAY (A.A) - Cem Genco - Suriyede devlet kurumları ve okulların duvarlarına yaptığı yağlı boya çalışmalarla tanınan ressam Nadir Ebu Abbas, ülkesindeki olaylar nedeniyle sığındığı Türkiyede Atatürk portresi yapmaya başladı.
     Yaklaşık 2 yıldır devam eden olaylar nedeniyle yaşadıkları yerleri, işlerini ve hatıralarını geride bırakarak ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, sığındıkları Türkiyede de imkanları ölçüsünde iş ve hobilerini sürdürmeye çalışıyor.
     İdlib kentinden yaklaşık 3 ay önce Türkiyeye gelen ve Hatayın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşen ressam Nadir Ebu Abbas (60) da bunlardan biri.
     İtalyada eğitim alarak sürdürdüğü ressamlık sayesinde geçimini sağladığını ve resim aşkı nedeniyle hiç evlenmediğini ifade eden Abbas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde devlet kurumları başta olmak üzere okulların duvarlarında yağlı boya çalışmaları yaptığını kaydetti.
     Yaptığı bazı çalışmaların İtalya başta olmak üzere birkaç ülkede de yer aldığını anlatan Abbas, şunları söyledi:
     Bütün olumsuzluklara rağmen ülkemde resim yapmayı sürdürüyordum. Ancak son zamanlarda Esedin yaptıkları canıma tak etti ve dayanamayıp çok sevdiğim ülkemi terk ettim. Çünkü artık Suriyede yaşanılası bir durum kalmadı. Akrabalarımın birçoğunu olaylarda kaybettim. Bu nedenle, Türkiyeye sığınarak buradaki akrabalarımın yanına yerleştim. Ülkemde Esedin portrelerini yapıyordum. Türk insanının Atatürk sevgisini biliyorum. Şimdi bana kucak açan Türkiyede Atatürkün yağlı boya resimlerini yapmaya başladım. Reyhanlıda bir okulun duvarlarına yağlı boya çalışmalar yapıyorum.
     Abbas, sanatını kendilerine kucak açan ve her ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Türkiyede sürdürmekten büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli ressamın Atatürk sevgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER