Suriyeli öğretmenlerin Öğretmenler Günü sevinci

Suriyeli öğretmenlerin Öğretmenler Günü sevinci -İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim alan Suriyeli öğrenciler, öğretmenlerinin Öğretmenler Gününü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim alan Suriyeli öğrenciler, öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
     Çadır kentte oluşturulan 14 çadır derslikte eğitim gören öğrenciler de öğretmenlerinin gününü unutmadı. Suriyeli öğrenciler, Arapça dersi veren öğretmenlerine Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçek takdim etti. Suriyeli öğretmen de öğrencilerine Türkçe teşekkür etti.
     Çadır kent kamp sorumlusu Akın Özdemir de, İdlip Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen ve çadır kentteki okulda müdür olarak görev yapan Abdülhalik Baradey, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
     Baradey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyedeki ve dünyadaki öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Türkiyenin, çadır kentte bütün ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Baradey, yetkililere teşekkür etti.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle öğrencilerin yaklaşık bir yıldır okuldan uzak kaldıklarını belirten Baradey, Burada verdiğimiz eğitimle onların açıklarını kapatmaya çalışıyoruz. Burada 1. sınıftan 9. sınıfa kadar öğrenci okutuyoruz dedi.
     Baradey, Suriyede öğretmenlerin mart ayında kutlanan bir günü olduğunu aktardı.
     Kamp sorumlusu Akın Özdemir ise Kaymakam Osman Beyazyıldızın desteğiyle kamptaki Suriyeli misafirlere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.
     Çadır kentteki okula bin 400 öğrencinin kayıtlı olduğunu ifade eden Özdemir, Ülkelerine geri döndükleri zaman 10 yıl sonra Türkiyede aldıkları eğitimi hatırlayacaklar. Burada kazandıkları becerileri, onların sosyal hayatında kendileri arasında düzen, disiplin olacak diye konuştu.
     Ülkelerindeki olayları yaşayan çocukların psikolojisini bildiklerini dile getiren Özdemir, şu bilgileri verdi:
     Burada kendi öğretmenlerinin kendi ders müfredatlarını uygulamaları bizim için daha sevindirici. Önümüzdeki günlerde müfredata Türkçe kursu da ekleyeceğiz. 10 yıl sonra buradaki çocuklar, bizim birer elçimiz olacak, dostlarımız olacak.
     Öte yandan Suriyeli öğretmenler, İslahiye İmam Hatip ve Opet Anadolu Lisesini ziyaret ederek buradaki öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
     Yaklaşık 8 bin 500 Suriyelinin kaldığı çadır kentte, bin 400 öğrenci bulunuyor. Öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesi için oluşturulan 14 derslikte 34 öğretmen görev yapıyor.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli öğretmenlerin Öğretmenler Günü sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER