Suriyeli öğretmenlerin de gününü kutladılar

Suriyeli öğretmenlerin de gününü kutladılar -Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Güzelbey, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli öğretmenlerin, Öğretmenler Gününü kutladı.
     Dalmaz ve Güzelbey, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Gaziantepe yerleşen bazı Suriyeli öğretmenlerle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kurslarına (GAMEK) bağlı Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik Merkezinde bir araya geldi. Suriyelilerin Öğretmenler Gününü kutlayan Vali Dalmaz ve Belediye Başkanı Güzelbey, onlara çeşitli hediyeler de verdi.
     Dalmaz, öğretmenlere verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Güzelbey de kente yerleşen Suriyelilerin eğitim konusundaki sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.
     Gaziantepteki Suriyeli öğretmenlerin 400 civarında öğrenci ile velilerine eğitim verdiğini ifade eden Güzelbey, bu öğrencilere aynı zamanda Türkçe eğitimi verildiğini bildirdi.
     Öğretmenler Gününün Suriyede Mart ayının ikinci haftası kutlandığını ifade ederek, sürpriz kutlama karşısında büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Suriyeli İngilizce öğretmeni Bara Elcellud da Türkiyede Suriyeye oranla eğitime daha çok önem verildiğini söyledi.
     Suriyede öğretmenlerin değer görmediğini ifade eden Elcellud, Türkiyede öğretmen olduğumu hatırladım dedi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli öğretmenlerin de gününü kutladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER