Suriyeli iş adamları, Kütahyada

Suriyeli iş adamları, Kütahyada -İç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiyeye sığınan 3 iş adamı, Tavşanlı ilçesini ziyaret etti -İşadamı Bağdadi: İlaç, battaniye, un gibi yardımlarını esirgemeyen Türkiye halkına teşekkür eder


KÜTAHYA (A.A) - Suriyedeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan 3 iş adamı, ülkenin mağdur halkına yönelik düzenlenen yardım kampanyalarına katılımdan dolayı teşekkür etmek amacıyla Kütahyanın Tavşanlı ilçesini ziyaret etti.
     Suriyeli işadamları Ümran Bağdadi, Hakim İdrisi ve Muhammed Karabacak ile Türkiyedeki üniversitelerde öğrenim gören bir grup Suriyeli öğrenciyi makamında kabul eden Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, savaş öncesi Halepe gidip tarihi mekanları gördüğünü ve şimdi içler acısı halini televizyon kanallarında izleyince büyük üzüntü yaşadığını söyledi.
     Halepin, Türk tarihinden de izler taşıyan bir kent olduğunu belirten Hatipoğlu, Gerek Halepten, Şamdan gerekse Ortadoğunun çeşitli bölgelerinden dostlarımız var. O coğrafyada barışın hakim olması en önemli arzumuz. Suriyenin hak ettiği demokratik, özgür ve bağımsız idareye kavuşmasını dilerim dedi.
     Bağdadi de Suriyede bir felaket yaşandığını ve rejime bağlı güçlerin her türlü silahla sivil halka saldırdığını bildirdi.
     İlçeye, ülkesinin mağdur vatandaşlarına yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etmek amacıyla geldiklerini dile getiren Bağdadi, Türkiye dahil başka ülkelere sığınan yaklaşık 500 bin Suriyeli var. Bu insanlar her şeye muhtaç. İlaç, battaniye, un gibi yardımlarını esirgemeyen Türkiye halkına teşekkür ederiz diye konuştu.
     Bağdadi, iç savaş öncesi Tavşanlıya gelip ticari ilişkiler kurmak için görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, bu dostluk ve kardeşliğin sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     -Belediye Başkanlığını da ziyaret ettiler-
    
     Konuk heyet, daha sonra Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Gülerin makamına geçti.
     Güler, kabulünde, geçmişte Tavşanlı ile bağlantısı olan 3 iş adamının ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Tavşanlıda, Suriyeli mağdurlar için yeni yardım kampanyası başlatıldığı bilgisini veren Güler, şunları kaydetti:
     Suriye ile Türkiye toplumları, bir sınır komşusu olarak yıllarca kardeşçe, dostça yaşıyor. Komşuluk ilişkileri dışında akrabalık bağlarının kuvvetlendiği ve ilişkilerin yoğun olduğu iki ülke konumundayız. Temennimiz odur ki; bundan sonraki dönemde Özgür Suriye Ordusunun verdiği mücadele çerçevesinde ülke yönetiminde kendi iradesini ortaya koyan bir topluluk, bir halk oluşur, ülke parçalanmadan kendi halinde yoluna devam eder.
     Ziyaretlerde, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasının Başkan Vekili Mustafa Göktekin ile Ar-Ge Sorumlusu Hasan Hüseyin Çakmak hazır bulundu.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Suriyeli iş adamları, Kütahyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER