Suriyeli iş adamı yatırım için Türkiyeyi

Suriyeli iş adamı yatırım için Türkiyeyi seçti -Ülkesindeki olaylardan kaçarak geldiği Gaziantepte firma kuran Ahmet Şeyhvassuf, Irak, Lübnan ve Katara ihracat yapıyor -Şeyhvassuf: "Hem Türkiye kazanıyor hem de biz kazanıyoruz"


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan iş adamı Ahmet Şeyhvassuf, Gaziantepte kurduğu firma aracılığıyla Irak, Lübnan ve Katara izolasyon ve dekorasyon malzemeleri ihraç ediyor.
     Şeyhvassuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye 1980 yılında öğrenci olarak geldiğini ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdiğini söyledi.
     Ispartadan bir Türk kızıyla evlendiğini belirten Şeyhvassuf, 1991de tekrar ülkesine dönerek Halepte yaklaşık 1,5 milyon dolarlık yatırımla fabrika kurduğunu anlattı.
     Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle geçen yıl ailesiyle Türkiyeye geldiğini ifade eden Şeyhvassuf, şöyle devam etti:
     "Halepte işlerim iyi gidiyordu ancak olaylar nedeniyle ülke yaşanmaz hale geldi. İnsanlar kaçmaya başladı. Kimin yaptığı belli olmayan kaçırma olayları yaşandı. Bunları sonradan Esed yönetiminin yaptığı belirlendi. Zaten sistem rüşvet sistemi üzerine çalışıyordu. Tüccar ve sanayiciler de bunun üzerine ülkeden kaçtı."
     Gaziantepte, izolasyon ve dekorasyon malzemelerinin satışı üzerine şirket kurduğunu dile getiren Şeyhvassuf, "Biz buraya yerleştikten sonra Halepteki fabrikamız bombalandı. Bu bizim için acı olabilir ama ülkenin kurtulacağını ümit ederek vatana feda olsun dedik. İnşallah daha iyi günler bekliyoruz" dedi.
    
     -Suriyeden gelen iş adamları-
    
     Şeyhvassuf, Suriyeden gelen iş adamlarının çoğunun Türkiyeden malzeme alıp diğer Arap ülkelerine sattığını söyledi.
     Bombalanan fabrikasında sattığı marka izolasyon ve dekorasyon malzemelerini şimdi Gaziantepten Irak, Lübnan ve Katara ihraç ettiğini vurgulayan Şeyhvassuf, "Hem Türkiye kazanıyor hem de biz kazanıyoruz" diye konuştu.
     Suriyeli bazı iş adamlarının da kendisi gibi Türkiyede yatırım yaptığına işaret eden Şeyhvassuf, şunları kaydetti:
     "Bunlar sevindirici şeyler. Yani iki kültürün buluşması çok iyi bir görüntü. Savaşın, burada tanıştığımız insanlar ve kaynaştığımız kültürler açısından faydası oldu. Bazı Suriyeli iş adamlarıyla yılda bir kez ancak görüşebiliyorduk. Fakat burada daha sık görüşüyoruz."
    
     -Uluslararası kamuoyuna çağrı-
    
     Suriyedeki olayların artarak devam ettiğini ve daha da uzayacağının görüldüğünü belirten Şeyhvassuf, "Çünkü dünya ülkeleri, özellikle Rusya ve İran, bu işin bitmesini istemiyor. Bundan dolayı uluslararası kamuoyundan Suriyedeki durumu bir kere de insanlık için menfaatlerini bir tarafa bırakıp ölen ve yetim kalan çocuklar için düşünmelerini istiyorum" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli iş adamı yatırım için Türkiyeyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER