Suriyeli dul ve yetimlere Kayserililer sahip

Suriyeli dul ve yetimlere Kayserililer sahip çıktı -Ülkelerindeki olaylar sırasında ailelerini kaybeden 8 Suriyeli çocuk ile eşlerini kaybeden 4 kadın, hayırseverlerin desteğiyle İHH tarafından kentte kiralanan evlere yerleştirildi


KAYSERİ (A.A) - Ülkelerindeki olaylar sırasında ailelerini kaybeden 8 Suriyeli çocuk ile eşlerini kaybeden 4 kadın, Kayserili hayırseverlerin desteğiyle kentte kiralanan evlere yerleştirildi.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesinde, Suriyeli yetimler ile Kayserili yetimlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.
     Programa Suriyeli ve Kayserili yetimlerin yanı sıra eşlerini ülkelerindeki olaylar sırasında kaybeden Suriyeli kadınlar da katıldı.
     Harçlıklarından biriktirdikleri paraları Suriyeli yetimler için hazırlanan yardım kutusuna atan Kayserili yetimler, üzerinde Biz bir aileyiz yazan pastayı da Suriyeli çocuklarla birlikte yedi.
     İHH Kayseri Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli dul ve yetimlerin kısa süre önce Kayseriye getirildiklerini söyledi.
     Suriyeli yetimlerin Kayserideki yetimlerle ve diğer çocuklarla kaynaşması için etkinlik düzenlediklerini belirten Kurt, şunları kaydetti:
     Suriyeli 8 yetim çocuğu ve 4 dul kadını bir süre önce Kayseriye getirdik. Bu 12 kişiyi 4 daireye yerleştirdik. Her kadın 2 yetim çocuğun bakamını üstlendi. Tüm ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyor. Çocuklarımız inşallah ikinci dönem okullarına devam edecekler. Suriyeden gelen yetimler muhacir, onlara kucak açan, harçlıklarını paylaşan Kayserili yetimler ise ensardır. Biz olaya bu gözle bakmak ve herkesin de öyle görmesini sağlamak istiyoruz.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Suriyeli dul ve yetimlere Kayserililer sahip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER