Suriyeli 22 kişilik aile, 2 odalı

Suriyeli 22 kişilik aile, 2 odalı evde barınıyor -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 13ü çocuk 22 kişilik aile, 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor -Suriyedeki olaylarda 8 akrabasını kaybeden Cilvat: -Esed rejimi


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 13ü çocuk 22 kişilik Suriyeli aile, Hatayın Yayladağı ilçesinde kiraladıkları iki odalı evde hayatlarını sürdürüyor.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle Lazkiyenin Haffi ilçesinden 8 ay önce Türkiyeye kaçan 4 ailenin 22 üyesi, bölge halkı ve hayırsever derneklerin yardımıyla kiralanan penceresi olmayan, 2 küçük odası olan evde yaşam mücadelesi veriyor.
     Evli olan 3 oğlu, gelinleri ve onların çocuklarıyla aynı evde kaldıklarını belirten anne Meryem Cilvat (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede yaşadıkları şehrin bombalanması nedeniyle Türkiyeye kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.
     Ülkedeki olaylarda yeğenlerinin de aralarında olduğu 8 akrabasını kaybettiğini anlatan Cilvat, Esed rejimi, cami, ev, okul demeden her yeri bombalıyor. Onların öldürmek için bir bahaneye ihtiyacı yok. Bazı yakınlarım da kayboldu, halen haber alamıyoruz. Tüm şehri yerle bir ettiler. Biz de canımızı kurtarmak için Türkiyeye kaçtık dedi.
    
     -Türkiye devletine çok teşekkür ederiz-
    
     Cilvat, şehirleri bombalandıktan sonra bir süre dağlarda yaşadıklarını dile getirerek, Orada bir gün yemek varsa bir gün yoktu. Kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Allah Türkiyeden razı olsun. Türkiye devletine çok teşekkür ederiz. Ev kirasını vermekte bazen zorlanıyoruz. Gıda konusunda da zorluk çektiğimiz oluyor. Ancak Allahtan sadece canlarımızı korumayı istiyoruz. Burada canımızın güvende olduğunu bilmek, tüm sıkıntılarımıza bedel diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli 22 kişilik aile, 2 odalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER