Suriyeye yardımlar

Suriyeye yardımlar -Adıyamandaki Suriyeye Yardım Platformunca Suriyeliler için reçel yapımına başladı -Platform sözcüsü Çakmak: -Suriyeli kardeşlerimiz için 5 ton reçel yapmak için yola çıktık. Ancak halkımız ilgi göste


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın Çelikhan ilçesindeki Suriyeye Yardım Platformunca, Suriyeliler için reçel yapımına başlandı.
     İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan platformun, Çelikhan-Suriye Halkı ile el ele sloganıyla başlattığı yardım kampanyası sürerken, Suriyelilere alternatif gıda yardımları da yapılıyor.
     Suriyeye Yardım Platformunun bu kapsamda 5 ton reçel yapmak için başlattığı çalışma, gösterilen ilgi nedeniyle genişledi.
     Platform sözcüsü Abumüslüm Çakmak, yaptığı açıklamada, başlattıkları çalışma kapsamında bugüne kadar gıda, giyim, ilaç gibi temel ihtiyaç malzemeleri yardımının 6 kamyona, nakdi yardımın ise 35 bin liraya ulaştığını söyledi.
     Ayrıca Suriyelilere reçel yapmak için aldıkları karar doğrultusunda çalışmalara başladıklarını anlatan Çakmak, şöyle konuştu:
     Oluşturduğumuz ekip, Malatya ve civar bölgelerde kurutulmuş kayısı topladı. Suriyeli kardeşlerimize 5 ton reçel yapmak için yola çıktık. Ancak halkımız ilgi gösterince bunu 15 tona çıkardık. Bunları platform üyesi derneğimizin mutfağında reçel haline getiriyoruz. Amacımız yapmayı planladığımız 15 ton reçeli Anadolu Platformu aracılığıyla eşit şekilde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamplara dağıtmak.
     Çakmak, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Suriyeye yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER