Suriyeye insani yardım

Suriyeye insani yardım -Suriyeye gitmek için İngiltereden yola çıkan aralarında ambulansların da bulunduğu 28 araçlık insani yardım konvoyu Edirneye ulaştı


EDİRNE (A.A) - Suriyeye gitmek için İngilterenin başkenti Londradan yola çıkan aralarında ambulansların da bulunduğu 28 araçlık insani yardım konvoyu Kapıkule Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yaptı.
     Yardımeli Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Muhammed Çiçek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insani yardım konvoyunun 10u kadın 82 kişi ve 28 araçtan oluştuğunu söyledi.
     Aktivistlerin aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğunu anlatan Çiçek, İlk konvoyumuzu Suriyeye geçen yıl göndermiştik, bu ikinci konvoyumuz. Şu an tamamına yakınını ambulansların oluşturduğu 28 araçla yola çıktık. Ayrıca bebekler için mamalar, acil gıda malzemeleri ve ilaçlar bulunuyor dedi.
     Bir gazetecinin, Suriyeye girişte bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyor musunuz- sorusunu Çiçek, Hayır düşünmüyoruz. İlk konvoyumuzla girişimizde bir sıkıntı olmamıştı, haftaya pazartesi Suriyeye gireceğimizi düşünüyoruz diye yanıtladı.
     Aktivistlerin arasında yer alan İngiltere merkezli İnsani Yardım Hareketi gönüllüsü Muhammed Yasin ise zalim bir yönetime karşı direnen halkın yanında olmak için yola çıkan konvoyda yer almaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Suriyeye insani yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER